Translate

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Λύθηκε η συνεργασία Αστέρα - Starwood


- H συμφωνία συνεργασίας είχε υπογραφεί το 2006
Την άμεση διακοπή της συνεργασίας του εμβληματικού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης, με την διεθνή αλυσίδα STARWOOD, αποφάσισε πριν από λίγα λεπτά η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας. 
Εντός των αμέσως προσεχών ωρών θα υπάρξει και η σχετική γνωστοποίηση στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. 
Η γενική συνέλευση αποφάσισε ότι η διοίκηση της εταιρίας, όσο και ο μεγαλομέτοχος Εθνική Τράπεζα, θα συνεχίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του συγκροτήματος, εγγυόμενοι την παροχή των υψηλών ποιοτικά υπηρεσιών που προσφέρει παραδοσιακά ο Αστέρας στους υψηλούς προσκεκλημένους του. 
 Και βέβαια η εξέλιξη αυτή δεν σχετίζεται με την διαδικασία ιδιωτικοποίησης του συγκροτήματος που προχωρά κανονικά και μάλιστα με επιταχυνόμενους ρυθμούς.

Αναζητήσαμε λόγω της σοβαρότητας του θέματος τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Χρόνη Γριβέα, ο οποίος αρνήθηκε ευγενικά να σχολιάσει την εξέλιξη, τονίζοντας αφενός ότι λόγω του γεγονότος οτι η ΑΣΤΗΡ ΑΕ είναι εισηγμένη, θα πρέπει να προηγηθούν οι ανακοινώσεις στο Χ.Α.Α. και αφετέρου ότι η όλη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. 
Ωστόσο υπογράμμισε τη δέσμευση της διοίκησης για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πελάτες. Και βέβαια δεν παρέλειψε να σημειώσει την πολιτική συνέπειας και συνεργασίας με τους εργαζόμενους του Αστέρα.

Το ιστορικό
Η Starwood είχε αναλάβει επίσημα τη διαχείριση του συγκροτήματος την 1η Ιουλίου 2006. Η αρχική συμφωνία προέβλεπε τη μετονομασία του ξενοδοχείο Αρίων σε Arion Hotel and Villas, a Luxury Collection Resort, και του ξενοδοχείου Ναυσικά σε The Westin Nafsika Hotel. Το ξενοδοχείο Αφροδίτη προεβλέπετο ότι θα υποστεί εκτεταμένη ανακαίνιση του ώστε να μετατραπεί σε W Hotel σε συνδυασμό με το διάσημο Bliss spa, κα΄τι που δεν έγινε. 
Σημειώνεται ότι η συμφωνία με τη Starwood Hotels & Resortsήταν η κατάληξη ενός διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή εξειδικευμένου διαχειριστή πολυτελών ξενοδοχείων.

Πάντως στην διάρκεια της συνεργασίας αρκετές φορές  η ρήξη αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή. Η διοίκηση Ταμβακάκη είχε αναζητήσει τρόπους διακοπής της συνεργασίας, χωρίς ωστόσο αυτή τελικά να επέλθει όπως έγινε σήμερα.

Μεταξύ των θεμάτων τριβής ήταν η διαχείριση του συγκροτήματος, καθώς και η αμοιβή της διαχειρίστριας.  Η αμοιβή της διαχειρίστριας Starwood περιελάμβανε αμοιβή για τη χρήση των διακριτικών τίτλων και αμοιβή υψηλής απόδοσης που υπολογίζετο επί του καθαρού λειτουργικού αποτελέσματος του ξενοδοχείου. 

Μόλις μάθουμε κάτι άλλο θα επανέλθουμε.

(To κλέβω από την καλή μου φίλη Άρια )
Παλιο αλλα καλο!!
"Πριν καιρό στην πόρτα ενος γυμναστηρίου πάνω στη φωτογραφία μιας αδύνατης γυναίκας υπήρχε το ερώτημα: "Αυτό το καλοκαίρι θελεις να μοιάζεις με φάλαινα ή με γοργόνα;"
Μια γυναίκα, λοιπόν, απάντησε:
"Αγαπητοί μου, οι φάλαινες είναι περιτρυγιρισμένες από φίλους (δελφίνια, φώκιες, κλπ.), είναι σεξουαλικά ενεργές και μεγαλώνουν τα παιδιά τους με αγάπη και τρυφερότητα. Διασκεδάζουν με δελφίνια και τρώνε γαρίδες. Κολυμπάνε όλη την ημέρα και ταξιδεύουν σε υπέροχα μέρη όπως η Παταγωνία, στον κοραλλιογενή ύφαλο της Πολυνησίας. Τραγουδάνε υπέροχα. Τις αγαπάνε όλοι και ενδιαφέρονται όλοι για την υγεία τους και την προστασία τους…
Οι γοργόνες δεν υπάρχουν. Αλλά ακόμη και εάν υπήρχαν θα έτρεχαν σε ψυχολόγους γιατί θα είχαν διχασμένη προσωπικότητα: γυναίκα ή ψάρι; Δεν θα είχαν σεξουαλική ζωή και επομένως ούτε παιδιά. Ναι θα ήταν όμορφες αλλά μοναχικές και λυπημένες.
Και τέλος πάντων ποιός θέλει ένα κορίτσι δίπλα του που μυρίζει ψαρίλα;;;
Χωρίς καμία αμφιβολία θα προτιμούσα να είμαι φάλαινα…
Το να είσαι αδύνατος δεν σημαίνει ότι είσαι όμορφος. Οπότε προτιμώ να συνεχίσω να τρώω παγωτό με τα παιδιά μου, να πηγαίνω σε δείπνο με τον άντρα μου και να πίνω με τους φίλους μου"........

Τρίτη 8 Απριλίου 2014


Ξεχάστε το αναπαυτικό κρεβάτι, φέτος οι ταξιδιώτες θέλουν από τα ξενοδοχεία απλά... πρωινό

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 Απρίλιος 2014, 15:40

Το δωρεάν πρωινό ψηφίστηκε ως η πιο επιθυμητή ξενοδοχειακή παροχή από τους διεθνείς ταξιδιώτες, σύμφωνα με έρευνα του hotels.com. Το δωρεάν WiFi εκτοπίστηκε στην τρίτη θέση. Η πιο επιθυμητή ξενοδοχειακή παροχή εντός δωματίου θεωρείται το δωρεάν WiFi.


Φαίνεται ότι οι οι διεθνείς τουρίστες είναι κοιλιόδουλοι, όταν επιλέγουν τις ιδανικές δωρεάν παροχές ξενοδοχείου. Το Hotels.com αποκαλύπτει σε σχετική του έρευνα, ότι το δωρεάν πρωινό ψηφίστηκε φέτος ως η Νο1 δωρεάν παροχή από τους ταξιδιώτες, πρώτη και από το “νικητή” του 2013, δωρεάν WiFi.

Το δωρεάν WiFi εκτοπίστηκε στην τρίτη θέση. Σε ερώτηση για την κατηγοριοποίηση 33 διαφορετικών περοχών, το πρωινό βρέθηκε στην πρώτη θέση μεταξύ των ταξιδιωτών, ακολουθούμενο από ένα έυκολα προσβάσιμο εστιατόριο.

Οι δέκα ιδανικές ξενοδοχειακές παροχές περιλαμβάνουν ακόμη πάρκινγκ, ζώνες μη-καπνιζόντων και διαθέσιμο καφέ/τσάι στη ρεσεψιόν, όταν καταφθάνει ο ταξιδιώτης. Από την άλλη μεριά, οι παροχές που ψηφίστηκαν τελευταίες ήταν όσες αφορούν παιδιά, κατοικίδια και κωμμωτήρια. Αίθουσες συνεδρίων και συναντήσεων επίσης θεωρούνται από τις λιγότερο σημαντικές παροχές, παρόλο που το 1/3 των ερωτηθέντων ήταν επιχειρηματίες (35%).

Η πιο επιθυμητή ξενοδοχειακή παροχή εντός δωματίου θεωρείται το δωρεάν WiFi και κατόπιν το μπάνιο με ντους, ενώ η λιγότερο σημαντική ήταν η φροντίδα παιδιών εντός δωματίου.

Η Alison Couper, Snr Director Global Communications της Hotels.com, δήλωσε: “Οι ταξιδιώτες φαίνεται ότι έχουν επικεντρωθεί στην προέλευση του επόμενου γεύματος τους και αυτό είναι ορατό στα αποτελέσματα της έρευνας. Και παρόλη την ολοένα αυξανόμενη σημασία της τεχνολογίας, ήταν έκπληξη το γεγονός ότι το δωρεάν WiFi έπεσε από την κορυφή της λίστας, αν και παραμένει η πιο σημαντική παροχή εντός δωματίου, καταδεικνύοντας ότι το να παραμένει κανείς σε παφή παραμένει προτεραιότητα”.

Το Top10 των πιο σημαντικών ξενοδοχειακών παροχών
1 Δωρεάν πρωινό
2 Εστιατόριο
3 Internet / Δωρεάν WiFi
4 Πάρκινγκ
5 24ωρη υπηρεσία Front Desk
6 Ξενοδοχείο μη-καπνιζόντων
7 Πισίνα
8 Μπαρ
9 Air Conditioning
10 Παροχή καφέ/τσάι στην είσοδο

Το Top10 των πιο σημαντικών ξενοδοχειακών παροχών (εντός δωματίου)
1 Internet / Δωρεάν WiFi
2 Μπάνιο με ντους
3 Μέγεθος δωματίου
4 Επιλογές TV
5 Air Conditioning
6 Καφές/τσάι
7 Δωμάτια μη-καπνιζόντων
8 Ιδιαίτερα αναπαυτικό κρεβάτι
9 Καθημερινή καθαριότητα δωματίου
10 Είδος μοκέτας/χαλιού.

Αναμένουμε τις εγγραφές σας. Πληροφορίες κα Ελένη Μαργαρίτη και κα Ελένη Παπαδογιωργάκη στο 210-4120313


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Στην τελική ευθεία η έγκριση αδειών επτά τουριστικών επενδύσεων

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Την έκδοση αδειών και εγκρίσεων που είναι απαραίτητες για την έναρξη υλοποίησης επτά επενδύσεων που αφορούν τη δημιουργία σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων με εκτιμώμενο προϋπολογισμό άνω των 600 εκατ. χειρίζεται αυτή την περίοδο η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων του υπουργείου Τουρισμού.

Ειδικότερα, η «Υπηρεσία μιας Στάσης», του υπουργείου, έχει προχωρήσει τις διαδικασίες και αναμένονται κοινές υπουργικές αποφάσεις για τη δημιουργία σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων στη Μήλο από την εταιρεία ΑΧΙΤΕ, στην Κέα από εταιρεία ειδικού σκοπού και στην Ιο από την εταιρεία 105 Ανώνυμη Τουριστική Τεχνική Εταιρεία Εκμετάλλευσης Ακινήτων Δήμου Ιητών. Οι τρεις παραπάνω επενδύσεις βρίσκονται σε ώριμο στάδιο εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων.

Για άλλες τρεις περιπτώσεις που αφορούν τη δημιουργία εξ υπαρχής σύνθετου τουριστικού καταλύματος ή τη μετατροπή ξενοδοχείου σε σύνθετο κατάλυμα, η «Υπηρεσία μιας Στάσης» βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των φακέλων τους. Πρόκειται για τη μετατροπή ξενοδοχείου κλασικού τύπου, κατηγορίας 5 αστέρων, σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, για τη δημιουργία σύνθετου καταλύματος στη Σπάρτη και για τη δημιουργία σύνθετου καταλύματος σε εγκατάσταση όπου λειτουργούσε παλαιότερα Club Μed. H έβδομη επένδυση, που βρίσκεται σε αρχικό στάδιο ελέγχου, αφορά τη δημιουργία σύνθετου τουριστικού καταλύματος και συνοδευτικά έργα στη θέση Νήες του Δήμου Αλμυρού.

Επίσης, η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων έχει δώσει τις απαραίτητες εγκρίσεις προκειμένου να επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο 5 αστέρων San Stefano, στην περιοχή Μπενίτσες, στην Kέρκυρα, ενώ διαχειρίστηκε τη διαδικασία επαναχαρακτηρισμού και επανοριοθέτησης των ορίων των τμημάτων Ρωμανού και Πύλου στη Μεσσηνία για τη δημιουργία και τη μετατροπή υφιστάμενων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα.
Έντυπηhttp://www.kathimerini.gr/761509/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/sthn-telikh-ey8eia-h-egkrish-adeiwn-epta-toyristikwn-ependysewn

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Εκτός πρίζας από αύριο τα Windows XP


http://www.aftodioikisi.gr/uncategorized/ektos-prizas-apo-avrio-ta-windows-xp


Δεκατρία χρόνια μετά το λανσάρισμα των Windows XP, η Microsoft βγάζει από την πρίζα τo παρωχημένο λειτουργικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μένουν δυνητικά απροστάτευτοι καθώς οι χάκερ συνεχίζουν να ανακαλύπτουν κενά ασφάλειας.
Στο δικτυακό τόπο της Microsoft, το ρολόι μετρά αντίστροφα για τη διακοπή υποστήριξης των XP. Αυτό, σύμφωνα με την εταιρεία, σημαίνει ότι «πρέπει να λάβετε τα μέτρα σας», καθώς δεν θα υπάρχουν πλέον ενημερώσεις του λογισμικού και τεχνική υποστήριξη».
Το θετικό πάντως είναι ότι οι ορισμοί των γνωστών ιών στο πρόγραμμα προστασίας Microsoft Security Essentials θα συνεχίσουν να ενημερώνονται μέχρι τις 14 Ιουλίου 2015.
Η διακοπή της υποστήριξης είναι δυνητικά σοβαρό θέμα, καθώς το 27,7% των PC που παρακολουθεί η εταιρεία NetApplications έτρεχαν XP τον περασμένο Μάρτιο, λιγότερο ένα μήνα πριν από την ώρα μηδέν.
Τ ζήτημα δεν αφορά μόνο τους απλούς χρήστες. Ανησυχίες έχουν διατυπωθεί για τα εκατοντάδες χιλιάδες ATM που συνεχίζουν να τρέχουν XP, αν και η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα συνεχίζει να διορθώνει κρίσιμα κενά ασφάλειας στα Windows XP Embedded μέχρι το 2016.
http://www.tourismawards.gr/
Η Μάνια Παπαδημητρίου θα είναι η παρουσιάστρια της τελετής απονομής των Tourism Awards 2014!

Samolis Angelos: Τέλος το Πορτοκαλί Βιβλίο του ΙΚΑ

Samolis Angelos:
Τέλος το Πορτοκαλί Βιβλίο του ΙΚΑ
: Τέλος το Πορτοκαλί Βιβλίο του ΙΚΑ
Για περισσότερες πληροφορίες Ελένη Παπαδογιωργάκη ή Ελένη Μαργαρίτη 210-4120313 

Κυριακή 6 Απριλίου 2014













Σαββάτο 26 Απριλίου αναμένουμε την στήριξη σας





Καλησπέρα και Καλή Αρχή

Καλησπέρα και Καλή Αρχή