Translate

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Πως να γίνω σωστός ρε μάνα .....


Πίκρα κι οργή για το "γιατί"
"www.imerologioanergou.gr

Ένα ακόμα όμορφο και πικρό ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη.

Χρόνια πολλά από την Αγγλία, όπου αναγκάστηκα να ζω με την οικογένειά μου ως μετανάστης. Very qualified για την πατρίδα μου και περιττός. Πρώην άνεργος, νυν μετανάστης!

Όταν πριν από λίγους μήνες έφυγα ήμουν αληθινά οργισμένος. Ούτε για διακοπές ξανά, έλεγα στη γυναίκα μου. Τώρα υπάρχουν πολλά βράδια που βουρκώνω, απλά γιατί θυμάμαι ένα κομμάτι θάλασσα, μια εικόνα ουρανό. Ό,τι πιο όμορφο έχω ζήσει στην πατρίδα με κατακλύζει. Οι δυστυχίες σβήνονται σιγά σιγά και οι όμορφες περασμένες στιγμές έχουν αρχίσει και πονάνε.

Τώρα πια νιώθω πίκρα κι οργή για το γαμημένο το "γιατί". Γιατί να με αναγκάσουνε να φύγω; Το μοναδικό αξιόπιστο "διότι" που βρίσκω είναι στο πρόσωπο της πεντάχρονης κορούλας μου. Για πόσο καιρό ακόμα θα είναι άραγε αρκετό;

Από εδώ, φίλοι μου, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλο φαίνεται το ψέμα που μας τάιζαν, πόσο φρικτό είναι το κακό που κάνανε στη χώρα μας και το λαό μας. Και πόσο δύσκολο είναι να πεις "Καλή Ανάσταση" τώρα πια.

Φιλιά.
ELIAS.K , 45 χρ.

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Εκπληκτικό Ανέκδοτο

Ο Σωτήρης παίρνει τηλέφωνο τον φίλο του το Γιάννη στην Θεσσαλονίκη και του λέει: Φίλε Γιάννη έρχομαι εκτάκτως στην Θεσσαλονίκη για δουλειά, θα φτάσω αργά το βράδυ, μπορείς να με φιλοξενήσεις για μία βραδιά;
ΓΙΑΝΝΗΣ: Καλά ρε Σώτο και το συζητάς;
Όταν φτάνει ο Σωτήρης σπίτι...
ΓΙΑΝΝΗΣ: Φιλε Σώτο θες να κοιμηθείς με το μωρό στο δωμάτιο ή στο σαλόνι; 
ΣΩΤΗΡΗΣ: Ασε μην ανησυχήσω το μωρό θα κοιμηθώ στο σαλόνι. 
Το πρωί ο Σωτήρης σηκώθηκε πιο νωρίς από τους άλλους και πήγε στην κουζίνα να φτιάξει ένα καφέ και τι είδε;
Ένα ξανθό δίμετρο μοντέλο... Τα χάνει για λίγο και ρωτάει γεμάτος απορία
- Συγγνώμη εσύ ποια είσαι;
ΞΑΝΘΙΑ: Εγώ είμαι το μωρό, εσύ ποιος είσαι;
ΣΩΤΗΡΗΣ : Εγώ είμαι ο βλάκας που ήρθε χθες...

Κλειστά δικαστήρια και αναστολή πλειστηριασμών λόγω εκλογών

Πότε αναστέλλουν την λειτουργία τους τα δικαστήρια λόγω δημοτικών εκλογών και ευρωεκλογών
Αναστέλλουν την λειτουργία τους τα δικαστήρια της χώρας, αναστέλλονται δε κι οι πλειστηριασμοί, από 14 έως 28 Μαΐου 2014,λόγω των Ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου απέστειλε έγγραφο προς τα δικαστήρια της χώρας, στο οποίο αναφέρει ότι ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις 18 Μαΐου 2014 και των εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 25 Μαΐου 2014, επιβάλλεται να ανασταλούν οι εργασίες των δικαστηρίων της χώρας από την 14η Μαΐου έως και την 28η Μαΐου 2014.
Επίσης, αναφέρει το έγγραφο ότι σε περίπτωση επαναληπτικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων παρατείνεται μέχρι και την 30η Μαΐου 2014.
Ακόμη, οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από τη 14η Μαΐου 2014 και δεν θα περατωθούν την ίδια μέρα συνεχίζονται μετά την 30η Μαΐου 2014.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Τελικά Πόσο Έξυπνη είναι η Τεχνολογία?Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Άνοδος του «οδοντιατρικού τουρισμού» στην Ελλάδα

DENTALΤα πρώτα βήματα κάνει στην Ελλάδα το δημοφιλέστερο είδος ιατρικού τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, ο «οδοντιατρικός τουρισμός», ο οποίος αφορά το ένα τέταρτο των ανθρώπων που ταξιδεύουν για να συνδυάσουν διακοπές με θεραπεία.
Με όπλα το διάσημο τουριστικό προϊόν της, η Ελλάδα γίνεται πόλος έλξης για ανθρώπους που ζουν σε χώρες με πανάκριβες οδοντιατρικές υπηρεσίες, όπως η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία.
Το 2013 έφυγε από την κατηγορία «λοιπές χώρες» και έφτασε στη 18η θέση, ενώ σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Διεθνούς Επιθεώρησης Ιατρικού Τουρισμού, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις 15 χώρες οι οποίες αναμένεται να εμφανίσουν αλματώδη ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού την επόμενη πενταετία.
«Η Ελλάδα έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις χώρες που την ανταγωνίζονται στον τομέα του οδοντιατρικού τουρισμού», αναφέρει ο επικεφαλής της εταιρείας Dental Holidays Σταύρος Μαραβέγιας και συμπληρώνει: «Χώρες όπως η Τουρκία, το Ισραήλ, η Τυνησία και το Μαρόκο οι οποίες είναι πολύ υποδεέστερες επιστημονικά. Από την άλλη υπερέχουμε τουριστικά σε σύγκριση με χώρες όπως η Σλοβενία και η Κροατία».
Όπως εξηγεί, το 80% των επισκεπτών έρχονται στην Ελλάδα για να κάνουν εργασίες προσθετικής όπως τα εμφυτεύματα και οι γέφυρες, αφού η διαφορά των τιμών είναι τεράστια.
«Πέρυσι το καλοκαίρι είχαν έρθει στην Κεφαλλονιά περίπου 30 άνθρωποι από τις ΗΠΑ. Ο υποψήφιος επισκέπτης στέλνει μια πανοραμική ακτινογραφία στόματος η οποία αξιολογείται από την ομάδα των οδοντιάτρων. Εμείς του απαντούμε τι πρέπει να γίνει και τον ενημερώνουμε για το κόστος. Αν συμφωνήσει και στον αριθμό των ημερών που θα απαιτηθούν για τη θεραπεία κανονίζουμε την ημερομηνία άφιξης και αναχώρησής του», εξηγεί.
Οι στατιστικές δείχνουν ότι κάθε άνθρωπος που επισκέπτεται μια χώρα για οδοντιατρικό τουρισμό δαπανά κατά μέσον όρο 2.500 – 3.500 ευρώ μόνο για τη θεραπεία ή τις εργασίες προσθετικής, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για επισκέπτες υψηλού βιοτικού επιπέδου.
Πηγή: www.ethnos.gr
Ολόκληρο το άρθρο του Στέλιου Βογιατζάκη:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63994644

Καλοστημένο ψέμα οι πλούσιες κυρίες που μοιράζουν κρέας στην ΒαρβάκειοΔέκα πλούσιες κυρίες εμφανίστηκαν και στην πασχαλινή αγορά των κρεοπωλείων της Βαρβακείου, μοιράζοντας κρέατα αξίας τουλάχιστον 40.000 ευρώ σε φτωχούς καταναλωτές.
Όπως όμως αναφέρει η Ημερησία, η "παραμυθένια" ιστορία των Χριστουγέννων που επαναλήφθηκε και το Πάσχα είναι ένα καλοστημένο ψέμα.

Όπως καταγγέλλουν με νόημα κρεοπώλες: "Αυτές οι πλούσιες κυρίες όλο στα ίδια και τα ίδια καταστήματα μπαίνουν. Στα δικά μας ποτέ...".

Μοιάζει με παραμύθι... Και πώς να μη μοιάζει, όταν αυτό εκτυλίχθηκε για δεύτερη φορά με τον ίδιο τρόπο και κυρίως χωρίς κανένας να μπορεί να το αποδείξει. Αυτό που είναι πια γνωστό είναι ότι το αφηγούνται συγκεκριμένα χείλη.

Η πρώτη φορά ήταν παραμονές των περασμένων Χριστουγέννων, όταν, τότε, πέντε κυρίες έκαναν απόβαση στην αγορά των φτωχών και δώρισαν γαλοπούλες αξίας 20.000 ευρώ. Η διαφορά στα ποσά έχει να κάνει με το είδος και το βάρος του κρέατος. Τη Μ. Τετάρτη μοίρασαν αρνιά και τις παραμονές των Χριστουγέννων γαλοπούλες. Ισως έχει να κάνει και με τον αριθμό των γυναικών: δέκα το Πάσχα, πέντε τα Χριστούγεννα. Οι ευαίσθητες κυρίες που βγαίνουν βόλτα για... χορηγίες στη Βαρβάκειο Αγορά δεν είναι τίποτα άλλο από μια καλοστημένη ιστορία, ένα «ψεματάκι» στην προσπάθεια των κρεοπωλών να προσελκύσουν κόσμο στα μαγαζιά της οδού Αθηνάς: «Πενία τέχνας κατεργάζεται» και όπου «πενία» η πτώση των πωλήσεων λόγω της κρίσης και όπου «τέχνας» το παραμύθι με τις κυρίες και τα τζιπ...

Μια ιστορία, λοιπόν, που διοχετεύεται στον Τύπο, αρχικά σε ένα μέσο ενημέρωσης, ως «αποκλειστικό θέμα», τις γιορτινές μέρες, τότε δηλαδή που η Βαρβάκειος αγορά προσπαθεί να κάνει τζίρο. Αμέσως αμέσως γίνεται αναπαραγωγή του θέματος από τα περισσότερα ειδησεογραφικά sites.
"Πες, πες", σου λέει, όλο και κάποιος θα «τσιμπήσει» και θα κατέβει να ψωνίσει. Αν και όπως καταγγέλλουν με νόημα κρεοπώλες: "Αυτές οι πλούσιες κυρίες όλο στα ίδια και τα ίδια καταστήματα μπαίνουν. Στα δικά μας ποτέ...".

Ποιο είναι το «παραμύθι» των Χριστουγέννων και του Πάσχα; Ας πιάσουμε αυτό που διέρρευσε τη Μ. Τετάρτη. Γύρω στις 10 το πρωί στην κρεαταγορά της Βαρβακείου εμφανίζονται δύο πολυτελή μαύρα τζιπ, τα οποία σταματάνε απότομα μπροστά στην είσοδό της, από τη μεριά της οδού Αθηνάς, και οι οδηγοί τους παρκάρουν με «κοφτές» τιμονιές. Δέκα κυρίες βγαίνουν αστραπιαία και συνοδευόμενες από γεροδεμένους νεαρούς άντρες, που είναι η ασφάλειά τους, μπαίνουν στην ιστορική δημοτική αγορά.

Λεπτομέρεια: Στην παραμυθένια αφήγηση δεν αποσαφηνίστηκε πώς είναι δυνατόν σε δύο τζιπ να χωρούν δέκα γυναίκες και άντρες της προσωπικής τους ασφάλειας. Οι γυναίκες κάθονται δίπλα στα ταμεία των καταστημάτων που επέλεξαν. Μπαίνουν οι καταναλωτές κι εκείνες με... το μάτι «κόβουν» αν είναι άποροι, χαμηλόμισθοι ή άνεργοι. Οταν διαπιστώνουν πως κάποιος πελάτης του καταστήματος δεν έχει χρήματα, τον προτρέπουν να ψωνίσει μεγαλύτερες ποσότητες κρέατος, διαβεβαιώνοντας πως θα πληρώσουν εκείνες τη συνολική αξία.

Σαν «καλές νεράιδες», οι γυναίκες αυτές δωρίζουν αρνάκια και κατσικάκια αλλά και συκωταριές για το κοκορέτσι και τη μαγειρίτσα. Μία άλλη εκδοχή που ακούστηκε, επίσης, για τις συγκεκριμένες κυρίες, είναι πως μπήκαν και στα ιχθυοπωλεία της Βαρβακείου «κερνώντας» τα ψάρια για τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας. Ποτέ το παραμύθι δεν εξιστορείται με το ίδιο... μενού στους δημοσιογράφους που ρωτούν με ενδιαφέρον. Σε άλλους έχει ψάρια και σε κάποιους κρέας.

Ινκόγκνιτο

Ποιες είναι, όμως, αυτές οι μυστηριώδεις γυναίκες; Γιατί κάνουν δωρεές χιλιάδων ευρώ; Ο αστικός μύθος λέει ότι είναι διοικητικό προσωπικό από μεγάλη επιχείρηση στον κλάδο της υγείας. Αλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχονται από ξένη πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται επίσης στη χώρα μας. Λόγω των Αγιων Ημερών οι επιχειρηματικοί όμιλοι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο, «ινκόγκνιτο» μακριά από το φως της δημοσιότητας, να κάνουν χορηγίες.
Τη Μεγάλη Τετάρτη, οι δέκα γυναίκες έμειναν στα κρεοπωλεία της Βαρβακείου για περίπου δυόμισι ώρες. Μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι κάθονταν δίπλα στα ταμεία και όσοι πέτυχαν τη στιγμή για ψώνια... ήταν κυριολεκτικά τυχεροί. Μα ακόμη πιο τυχεροί ήταν οι κρεοπώλες. Οι οποίοι μέσα σε δύο ώρες έκαναν τζίρο 40.000 ευρώ, σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Δηλαδή πουλήθηκαν 570 αρνιά μέσα σε δυόμισι ώρες. Ο υπολογισμός έγινε με αρνάκια 10 κιλών, αξίας γύρω στα 7 ευρώ το κιλό. Πραγματική πρόωρη... Ανάσταση!
Τι απέγινε τελικά με τις νονές; Το σενάριο θέλει τους άντρες της ασφάλειάς με το που είδαν κάμερες να πλησιάζουν να ειδοποίησαν τις γυναίκες, οι οποίες επιβιβάστηκαν στα τζιπ και να εξαφανίστηκαν με κατεύθυνση την Ομόνοια. Κάποιοι λένε ότι το ένα όχημα πήγε προς την Ομόνοια και το άλλο προς το Μοναστηράκι. Κάπως έτσι είχαν γίνει καπνός και τα Χριστούγεννα...
Ψεύτικες ή αληθινές οι δύο ιστορίες; Τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα... Τα κρεοπωλεία της δημοτικής αγοράς της Αθήνας έχουν βιώσει με τη σειρά τους τις επιπτώσεις της τεράστιας οικονομικής ύφεσης. Ετσι, με το ζόρι οι επιχειρηματίες βγάζουν τα έξοδά τους. Η επέκταση των σούπερ μάρκετ και η άνθηση των συνοικιακών κρεοπωλείων έχουν κόψει τη δουλειά των καταστημάτων της Βαρβακείου Αγοράς. Κάποτε οι κρεοπώλες διαμαρτύρονταν έντονα για την παρουσία των καναλιών, καθώς έδιωχναν τον κόσμο... Επίσης ενοχλούνταν και από τους ελέγχους...
Κάποιοι λοιπόν, εν μέσω κρίσης και οικονομικής δυσκολίας, ίσως σκέφτηκαν να αφηγηθούν την παραμυθένια ιστορία, επιδιώκοντας να προσελκύσουν με τον τρόπο αυτό καταναλωτές, οι οποίοι, «πού ξέρεις, μπορεί να σκοντάψουν πάνω στις καλές νεράιδες» και να κάνουν τζάμπα Πασχαλιά. Και το κυριότερο, τώρα που οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες δεν προτιμούν τόσο πολύ τη Βαρβάκειο, κάποιοι καταστηματάρχες ενδέχεται να βρήκαν τρόπο για να τους φωνάξουν ξανά. Τώρα δεν ενο­χλούν...

Είπαν γι' αυτές

Τις έστειλε μεγάλη ξένη πολυεθνική
Τα Χριστούγεννα οι κυρίες ήταν πέντε, προτίμησαν και πάλι τα κρεοπωλεία, αδιαφόρησαν... για τα μανάβικα και τα ιχθυοπωλεία, κάθισαν δίπλα στα ταμεία και δώριζαν γαλοπούλες και χοιρινές μπριζόλες. Ντυμένες με γούνες και δερμάτινα, πάντα συνοδευόμενες από τους νεαρής ηλικίας «σωματοφύλακες», εισέβαλαν γρήγορα σε κρεοπωλεία της οδού Αθηνάς. Και τότε πέρναγαν από... face control τους πελάτες. Οταν έβλεπαν μανάδες με τα παιδάκια τους, οι οποίες μετρούσαν ένα προς ένα τα κέρματα, τότε τους δώριζαν τη γαλοπούλα...
Η αξία των κρεάτων που πρόσφεραν οι κυρίες αυτές ήταν τουλάχιστον 20.000 ευρώ, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, όπως και το Πάσχα, αφηγητή του σύγχρονου παραμυθιού...
Οι πέντε κυρίες και πάλι εξαφανίστηκαν, όχι πριν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα, αλλά πριν από την εμφάνιση των ενοχλητικών δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων τους. Πάλι, αυτές οι γυναίκες, οι οποίες έκαναν μικρότερο τζίρο, λόγω της ελαφρύτερης σε βάρος γαλοπούλας απ' ό,τι ένα αρνί, είχαν πάρει εντολή κατά κάποιους από την επιχείρηση του κλάδου υγείας και κατά άλλους από τη μεγάλη ξένη πολυεθνική εταιρεία. Κερδισμένοι, τα Χριστούγεννα, πάλι οι άποροι καταναλωτές αλλά κυρίως οι κρεοπώλες...

Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά
Η κοσμική Αθήνα ματαίως ψάχνει να βρει ποιες είναι
Παντελή άγνοια δηλώνουν για άλλη μια φορά εκπρόσωποι των κοσμικών κύκλων της Αθήνας σε ό,τι αφορά την ταυτότητα των «κυριών με τα τζιπ». Από το πρωί της Μ. Τετάρτης, όταν έγινε γνωστό ότι οι άγνωστες με τα... γεμάτα πορτοφόλια εμφανίστηκαν, όπως και τα περασμένα Χριστούγεννα, στη Βαρβάκειο, τα τηλέφωνα πήραν «φωτιά». Ανθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις της αθηναϊκής social life διαβεβαίωναν την εφημερίδα μας πως όχι μόνο δεν γνώριζαν οτιδήποτε θα μπορούσε να διαφωτίσει την ταυτότητα των «αόρατων» φιλάνθρωπων αλλά ήταν σχεδόν βέβαιοι ότι η επιδρομή... αγάπης στην κρεαταγορά, αν συνέβη ποτέ, αποκλείεται να έγινε όπως περιγράφηκε. Μάλιστα κάποιοι εύλογα αναρωτήθηκαν: «Στην Ελλάδα σήμερα τίποτα δεν μένει κρυφό. Βλέπεις πως με ένα κινητό καταγράφονται τα πάντα, κάθε κίνησή σου θετική ή αρνητική.

Τα παράδοξα
Γίνεσαι πρωτοσέλιδο και σε βγάζουν στα κανάλια χωρίς να το καταλάβεις! Πώς είναι δυνατόν δέκα γυναίκες, οι οποίες καταφθάνουν με πολυτελή αυτοκίνητα στη Βαρβάκειο, έναν χώρο που σφύζει από κίνηση, να μοιράζουν χρήματα στους πολίτες... και μέσα σε τόσο κόσμο να μη βρεθεί ούτε ένας να τις βγάλει έστω μια φωτογραφία με το κινητό του; Και μάλιστα για δεύτερη φορά, αφού και από την «επίσκεψή» των Χριστούγεννων πάλι δεν βρέθηκε κανείς να απαθανατίσει το όλο σκηνικό».Τότε, πίσω από τη εμφάνιση των «κυριών με τα τζιπ» είχε διαδοθεί ότι βρισκόταν μια ισχυρή επιχειρηματική οικογένεια της χώρας, φήμη όμως που γρήγορα αποδείχθηκε αβάσιμη.
"Δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι μύθος η ιστορία, όμως είναι μεγάλη σύμπτωση για δεύτερη φορά να μην υπάρχει κάποιο στοιχείο ή φωτογραφία για εκείνες και να ψαχνόμαστε μεταξύ μας. Μπορεί βέβαια αν όντως είναι αληθινό το συμβάν να μην πρόκειται για κάποιες επώνυμες κυρίες. Στον χώρο μας πάντως όπου και αν ρωτήσαμε δεν μπορέσαμε να μάθουμε ούτε ένα όνομα έστω και ως πιθανότητα".

Ημερησία
Συμφωνία «γιγάντων» στην παγκόσμια αγορά φαρμάκου

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis προχωρεί σε αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της, καθώς ανταλλάσσει ορισμένες από αυτές με την φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline και εκχωρεί τη δραστηριότητά της για τη θεραπεία ζώων στην εταιρεία Eli Lilly, με συμφωνίες ύψους πολλών δισ. δολαρίων, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι αποφάσεις, που ανακοινώθηκαν την Τρίτη του Πάσχα, είναι το αποτέλεσμα μίας ευρέως αναμενόμενης αναθεώρησης της λειτουργίας της εταιρείας. Η Novartis ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να αποκτήσει τα αντικαρκινικά προϊόντα της GSK έναντι 14,5 δισ. δολαρίων, ενώ θα εκχωρήσει στην GSK τα εμβόλιά της, εκτός από το αντιγριπικό, έναντι του ποσού των 7,1 δισ. δολαρίων συν τα δικαιώματα χρήσης.

Με άλλη ανακοίνωσή της, η Novartis ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να εκχωρήσει τη δραστηριότητά της για τη θεραπεία ζώων στην Eli Lilly έναντι 5,4 δισ. δολαρίων.